حفظ امنیت در ارزهای دیجیتال (سرمایه گذاری مطمئن)
بدون شک این موضوع برای همه جا افتاده است که سرمایه گذاری یکی از مهم ترین و تاثیرگذار ترین مسیله در زمینه ی انتخاب های اقتصادی یک فرد به شمار می رود. اشتباه در این زمینه می تواند به منزله ی از بین رفتن سرمایه و آینده ی یک فرد به حساب بیایید. در این مقاله نکات امنیتی ارزهای دیجیتال را بررسی می کنیم.
نکات کلی درباره ی خطرات موجود در سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال با ورود خود به دنیای اقتصاد تغییرات بسیار زیادی را در اقتصاد بین المللی و داخلی ملل مختلف در سرتاسر کره ی خاکی به وجود آورد. سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال روش ها و متدهای خاص خود را دارد. در این مقاله به دو مورد از روش ها و خطرات ممکن در سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال می پردازیم.
مقاله مرتبط: هر آن چه که باید در سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال بدانید
ارزهای دیجیتال:
بسیاری از افرادی که در بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری می کنند به طور کل نگران دو موضوع بسیار مهم و حیاتی هستند. اولین نگرانی آنها مقدار سود و بازخوردی که از سرمایه گذاری خود انتظار دارند است. این بدان معنی است که مقدار سودی که از سرمایه ی اولیه خود دارند به چه میزان است. دومین موضوعی که این افراد سرمایه گذار در ارزهای دیجیتال را درگیر کرده است این است که میزان خطرات و ریسک هایی که ممکن می باشد از طریق سرمایه گذاری در بیتکوین یا دیگر ارزهای دیجیتال به وجود آید به چه میزان است و چه عواقبی دارد؟
به طور کل همیشه و در هر سرمایه گذاری ریسک و خطراتی ممکن است فرد سرمایه گذار و سرمایه را تهدید کند. با این وجود درصد و مقدار این خطرات ممکن است در شرایطی که فرد درگیر ساختارهای هرمی و یا پونزی(Ponzi) شود و به دام این پروژه های غیرقانونی بیفتد، افزایش یابد.
ساختار Ponzi به چه شکل عمل می کند؟
ساختار پونزی به طور کل برگرفته از اسم چالز پونزی کلاه بردار ایتالیایی است که با مهاجرت به آمریکای شمالی و تاسیس سیستم مالی کلاه برداری خود بسیار معروف گردید، است. در سال 1920 میلادی پونزی با مدیریت و برنامه ریزی از پیش تعیین شده از افراد بسیار زیادی سواستفاده و کلاه برداری مالی کرد. به طور کل اساس ساختار پونزی به طوری بود که به وسیله ی منابع مالی که توسط سرمایه گذاران نوپا به دست می آمد، سرمایه گذاران قدیمی و افراد اصلی این سیستم تغذیه مالی می شدند و اعضای جدید عملا ضرر می دیدند.
عملکرد ساختار پونزی را می توان به این شکل بیان کرد:
فرد تبلیغ کننده این روش سرمایه گذاری به سرمایه گذار این قول را می داد که به ازای دریافت 1000 دلار بعد از مدت حدودی 90 روز آن مقدار سرمایه را با سود 10 درصد به سرمایه گذار برگرداند.
- فرد تبلیغ کننده ی این روش سرمایه گذاری قادر به تامین مالی دو نفر عضو جدید را در 90 روز خواهد بود و به سرمایه گذار اول مبلغ 1100 دلار را از 2000دلاری که از سرمایه گذاران جدید جمع آوری شده بود، باز می گرداند. از طرفی وی سرمایه گذار اولی را ترغیب به سرمایه گذاری مجدد می کند.
- با دریافت پول از سرمایه گذاران جدید، فرد کلاه بردار قادر خواهد بود آن پول های از قبل تعیین شده را به سرمایه گذاران اولی برگرداند و از طرفی آن ها را مجددا ترغیب به سرمایه گذاری کنند.
- با بزرگ تر شدن سیستم فرد تبلیغ کننده یا همان کلاه بردار نیاز به افزایش تعداد اعضای جدید پیدا می کند در غیر این صورت وی قادر نخواهد بود پول های تعیین شده را به افراد برگرداند و به مشکل برخواهد خورد.
- در نهایت پروژه وسیستم موردنظر از نظر رشد اقتصادی برای فرد تبلیغ کننده صرفه ی خاصی ندارد و درنتیجه با پول های افراد سرمایه گذار اقدام به فرار می کند.
مقاله مرتبط: استراتژی سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت در ارزهای دیجیتال
سیستم یا همان پروژه هرمی چیست؟
سیستم یا پروژه هرمی نوعی ساختار اقتصادی است که در زمینه ی تجاری بیشتر دیده می شود. در این ساختار به اعضا قول دادن سودهای کلان و درآمد سرشار داده می شود که از اساس پوچ می باشد. در صورت تبلیغ و افزایش اعضا توسط افراد حاضر در هرم، این سود و درآمد نیز بیشتر می شود.
به عنوان مثال رضا و محسن هرکدام با تبلیغاتی که توسط یکی از اعضای سیستم هرمی صورت گرفته است وارد این ساختار به ازای پرداخت 1000 دلار می شوند. هرکدام از این افراد با پرداخت جداگانه 1000 دلار وارد ساختار شده و در این سیستم به ازای مقدار سرمایه گذاری خود سهم دارند. افراد توانایی فروش سهام خود و یا افزایش میزان سود در ازای افزایش تعداد اعضای جدید را دارند. سپس مقدار درآمد حاصل شده از معرفی اعضای جدید به این سیستم هرمی به صورت مساوی بین سرمایه گذار و فرد تبلیغ کننده ی اولیه تقسیم می شود.
در مثال رضا و محسن، این دو فرد درصورتی می توانند 500 دلار به دست آورند که دو سهام خود را به فروش برسانند و اعضای جدید را وارد چرخه موردنظر کنند. در نهایت ظرفیت و اقدام لازم برای افزایش اعضا و میزان درآمد به افراد و اعضای بعدی چرخه منتقل می شود به طوری که این ظرفیت پر شده و دیگر نمی توان اعضای جدیدی به سیستم اضافه کرد. عدم سودرسانی مطلق این پروژه به تمام اعضا باعث غیر قانونی تلقی شدن ساختار هرمی است.
بسیاری از این ساختارهای هرمی هیچ گونه محصول یا سرویس خاصی را پیشنهاد نکرده و صرفا از طریق درآمد حاصل از اعضای جدید اقدام به کار و ادامه ی فعالیت قانونی خود می کنند. در بعضی موارد نیز این سیستم های هرمی ممکن است محصولی خاص را طبق مصوبه ای قانونی به مشتریان و اعضای خود پیشنهاد دهند. اما این شرکت ها از این موارد به عنوان پوششی خاص برای خود استفاده می کنند تا بتوانند به اهداف موردنظر خود برسند و نهایت استفاده و سود را از میزان درآمد حاصل از اعضای جدید به دست آورند. بسیاری از شرکت های تحت نظارت MLM (تجارت چند مرحله ای)با ساختارهای هرمی خود اقدام به فعالیت می کنند اما همه ی شرکت های تحت نظارت این نهاد مرکزی غیرقانونی و اساس کلاه برداری ندارند.
منبع: cointelegraph.com