آموزش اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger Band)
آموزش اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger Band)
بولینگرباند چه می گوید؟
به لطف این مقاله می توانید اطلاعات کلی درباره ی نوسانات بازار و تغییرات مهم در زمینه ی ارزهای دیجیتال را به راحتی مطالعه کنید. از سری اطلاعات مهمی که در این مقاله مورد مطالعه قرار می دهیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد؛ این موارد عبارتند از:
- ادامه و یا توقف trend ها در بازار
- مدت زمان استحکام و عدم تلاطم در بازار
- زمان پیش بینی شده برای شکست و یا صعود قیمت ها
- آگاهی نسبت به سقف یا کف قیمت ها در بازار
به طور کل اندیکاتور بولینگر باند Bollinger Bands تشکیل شده از سه بخش است که مشخصه هایی مانند زمان، میزان ارزش بازار و قیمت یک محصول بر نوسانات Bollinger Bands تاثیرگذار است.
مقاله مرتبط: اندیکاتور CCI چیست
همچنین مشخصه ی قیمت بسته به دو بخش Lower band و Upper band است. یک سهام از بازار می تواند تا نسبتا زیادی مورد معامله قرار گیرد اما موضوعی که جالب توجه است این می باشد که در دوره ی زمانی مبادله قیمت آن از زمانی به زمان دیگر متفاوت خواهد بود؛ به عبارتی نوسان در قیمت سهام موردنظر وجود دارد. برای بهتر متوجه شدن میزان نوسان بازار، سرمایه گذاران از میانگین قیمت محصول استفاده کرده و نسبت به پیش بینی آینده و قیمت محصول یا سهام موردنظر اطلاعات نسبی به دست می آورند. به همین دلیل است که بسیاری از سرمایه گذاران نسبت به آینده ی بازار اطلاعات جامع و کلیدی تری دارند.
به عنوان مثال بعد از یک افزایش یا کاهش نسبی قیمت ها بازار به حالتی مستحکم و منسجم به تغییر می کند. برای کسب اطلاعات بیش تر نسبت به قیمت و عملکرد بازار، سرمایه گذاران از سیستم و کانال قیمتی خاصی استفاده می کنند. این کانال ها عملکرد بازار را برای سرمایه گذاران تا حدود بسیار زیادی مشخص می کند.
همه ی ما بر این موضوع واقف هستیم که بازار بر اساس نوعی ساختار مشخص و کلی اداره می شود. در بعضی مواقع بسیاری از قیمت ها بالاتر یا پایین تر از خط Uptrend یا Downtrend هستند. افراد زبده در دنیای اقتصاد از این ابزارها استفاده می کنند تا میزان عملکرد قیمتی در بازار را بسنجند. خط های بالای خط مقاومت یا و پایین خط حمایت نوعی از خطوط هستند که اقتصاد دانان برای شناسایی و آگاهی نسبی درباره ی قیمت یک محصول در نمودار و در میانه ی قیمت کالاها یا ارزهای دیجیتال رسم می کنند تا از قیمت های آینده باخبر شوند.
تا زمانی که قیمت ها از این کانال ترسیم شده خارج نشوند، سرمایه گذاران به این نتیجه می رسند که قیمت ها در همان پیش بینی و برنامه ی قبلی آن ها در حرکت خواهد بود. در صورتی که قیمت ها به طور مداوم خطوط بالایی Bollinger Bands را لمس کنند؛ سرمایه گذاران به این نتیجه می رسند که افراط در خرید یک محصول صورت گرفته است. این مورد به صورت معکوس نیز وجود دارد.
هنگامی که از Bollinger Bands استفاده می کنید، باندهای بالا و پایین را به عنوان قیمت های هدف در نظر بگیرید. درصورتی که قیمت ها از باندهای پایینی منحرف شد و بالای EMA بیست روزه حرکت کرد، باندهای بالایی به عنوان قیمت های هدف در نظر گرفته می شوند.
در خطوط Uptrend قوی معمولا قیمت ها در میان باندهای بالایی و میانه ی 20 روزه قرار می گیرند. هنگامی که این اتفاق رخ دهد، حرکت به سمت پایین میانه 20 روزه نشان دهنده ی سقوط و شکست قیمت ها در بازار می باشد.
مقاله مرتبط: اندیکاتور RSI چیست؟
دو نمونه از استراتژی های Bollinger Bands برای سرمایه گذاران و تاجران حرفه ای:
الف: استراتژی فرار Bollinger Bands:
نوعی ترند بلند مدت در این استراتژی وجود دارد که عملکرد آن چندان ساده به نظر نمی آید.
- درصورتی که اسنداد قبلی در وضعیت بند بالایی قرار دارد، ترند بلند مدت را انتخاب کنید.( عکس این شرایط را نیز امتحان کنید.)
بر اساس جدول و چارت موجود از سال 2016 می توان به این نتیجه رسید که خط downtrend در اکثر زمان ها ثابت و یکسان بوده است. در این جدول یک گونه سیگنال انحرافی مبنی بر افزایش فروش وجود داشت که بعد از گذشت زمان از جدول و چرت مربوط به Bollinger Bands حذف می شود.
بر اساس آنالیز Bollinger Bands میزان موفقیت و بازدهی اقتصادی زمانی ایجاد می شود که میزان فروش از خرید بیش تر شود. از طرفی میزان سود در برابر ضرر نسبت بیش تری را داشته باشد. با استفاده از Bollinger Bands و با درنظر گرفتن مشخصه ی زمان می توان به این نتیجه رسید که رعایت بازه ی زمانی در انجام فعالیت های مالی و مربوط به بازار مسیله ای بسیار مهم و حیاتی است.
مقاله مرتبط: اندیکاتور MACD (مکدی) چیست؟
ب: استراتژی اندیکاتور معکوس مبادلاتی
بر اساس یک نمونه از چارت های مرتبط به Bollinger Bands که در شاخه ی ارزهای یورو و دلار می باشد، مشخصه هایی مانند RSI نیز رعایت می شود. تنظیمات کلی و ابتدایی برای Meta Trader 4 برای هردو اندیکاتورها لحاظ شده است.
با توجه به این چارت، اکثر جریانات در بخش بالا وجود دارد. Bollinger Bands توضیح دقیق و کاملا مشخصی درباره ی عملکرد بازار و فعالیت قیمت ها نشان نمی دهد. این اقدامات صرفا نسبی و حدودی می باشد. عدم وجود دانش و سیستمی مشخص درباره ی عملکرد بازار یکی دیگر از دلایلی است که این ابزار را به گزینه ای مناسب برای شناسایی و استفاده نسبی از عملکرد و شرایط بازار به ما می دهد.
این نمونه از اندیکاتورها برای بازارهایی که میزان ریسک نسبتا بالایی دارد می تواند مناسب باشد. این موضوع را نباید فراموش کرد که این اندیکاتور به دقت کامل نمی تواند شرایط ریسکی و خطرناک را پیش بینی کند. همچنین بسیاری از افراد به لطف این اندیکاتور، میزان مشکل و خطرات موجود در بازار را شناسایی کرده و در شرایط موردنیاز نسبت به سرمایه گذاری و انتخاب راهی مناسب برای افزایش میزان برد و موفقیت می توانند به راحتی اقدام کنند.
سیگنال خرید و سیگنال فروش:
جدا از ارزیابی های بالا و پایین نسبی، چند نمونه سیگنال وجود دارد که بر اساس میزان قیمت سهام و میزان بازخورد آن ها با بند ها ایجاد می شود. به عنوان مثال هنگامی که سیگنال ها به سمت خط بالا حرکت می کند، این سیگنال بعنوان یک سیگنال فروش می باشد.
همچنین درصورتی که سیگنال ها در ناحیه ی S&P قرار بگیرند می توان به این نتیجه رسید که سیگنال های موردنظر نشانه ای از خرید را به سرمایه گذاران و افراد فعال در این حوزه نشان می دهند.
کلام آخر:
با وجود این که هر سیستم مشکلات و نقص های خاص خود را دارد Bollinger Bands توانسته یکی از برترین ابزارهای مناسب برای پیگیری و پیش بینی وضعیت آتی بازار باشد. از طرفی Bollinger Bands می تواند برای بازارهای کوتاه مدت بسیار مناسب باشد. به لطف این ابزار می توان با شناسایی وضعیت بازار نسبت به خرید یا فروش سهام یا ارزهای خود در زمان مناسب، از سود مطلوبی برخوردار شویم.
مقاله مرتبط: استراتژی سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت در ارزهای دیجیتال